CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 2015-02-04, 08:56 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Dzięki za zainteresowanie :) Tak interesuje mnie rozstaw osi w stanie rozprężonym - mam na oku "zamienniki" ale nie wiem czy nie będą pasować na długość.

Silnik, który miałem kupić został sprzedany niestety... Może wiecie kto go ma, bo stał na tablicy KTM z silnikiem od 513 i drugi silnik w częściach do tego - jak się okazało ktoś mnie wyprzedził.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-04, 20:54 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Odległość pomiędzy osiami otworów wynosi 390mm. Niestety mam wybitnie słaby dostęp do motocykl i nie gwarantuję że jeszcze parę milimetrów nie dałoby się do podnieść. Zagraciłem go tak że przykro patrzeć. Amortyzatora luzem nie posiadam a wstawienie taboretu i podniesienie fury niestety teraz nie wchodzi w grę.
Mam model 514 i amortyzatory ze zbiornikami na elastycznych wężykach.

Przy okazji zobaczyłem obraz nędzy i rozpaczy. Musze poczynić jakieś kroki bo fura strasznie niszczeje. Jedna wielka korozja.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-05, 08:29 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Bardzo Ci dziękuję :) Aktualnie kupiłem już amortyzatory oryginalne ze zintegrowanymi zbiorniczkami, a do tego ładny bak ale od 516 - narazie taki będzie :)

Myślałem o zastosowaniu amortyzatorów gazowych od quada - stoja po około 200 zł za sztukę i są w takim wymiarze i dłuższe także no i z możliwością dobicia powietrzem. Oglądałem je u znajomego nie wyglądają źle tylko kolor by trzeba zmienić.

Wojtek pokaż jakieś zdjęcia :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-05, 10:22 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-04-19, 22:19
Posty: 77
Lokalizacja: Toruń
Rób na oryginał. Nie pakuj kasy w nieoryginalne elementy. Wojtek może moto na sprzedaż po co ma rdzewieć :mrgreen:

_________________
Moje motocykle ---> https://www.facebook.com/polskie.motocy ... tos_albums


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-05, 10:27 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-01-28, 18:57
Posty: 21
Lokalizacja: Wro
thesecondcue pisze:
Bardzo Ci dziękuję Aktualnie kupiłem już amortyzatory oryginalne ze zintegrowanymi zbiorniczkami, a do tego ładny bak ale od 516 - narazie taki będzie


a u mnie będzie przód z tej CZ :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-12, 19:41 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Sebastian -> będę robił na oryginał - jedyne usprawnienie to motoplat, a bak musi jakiś być żeby się przejechać, a tego momentu nie mogę się doczekać :) Bak przymierzałem i bez przeróbek ramy można go założyć - może nie wygląda wspaniale, ale zawsze to do CZ cross :)

qpa-> to już tam nic ciekawego nie zostało, oprócz siedzenie i kół :)

[ Dodano: 2015-02-12, 19:41 ]
Dodam tylko tyle,że kupiłem nową podstawę siedzenia do 513 i gąbkę za 160 zł :) Cena pokrowca 160 jak dla mnie zaporowa - taniej mi tapicer zrobi :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-14, 19:22 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-01-28, 18:57
Posty: 21
Lokalizacja: Wro
mi do 516 za pokrowiec tapicer zawołał 120 na gotowo


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-02-16, 12:09 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Ja już się pytałem - daję swój materiał i za 80 zł będzie zrobione :)

Pytałem się o zestaw naprawczy amorków tył -120 zł komplet...


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-01, 01:42 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-02-04, 20:00
Posty: 139
Lokalizacja: Łódź
Przy okazji, widział ktoś pokrowce siedzeń zrobione jak w oryginale, czyli z logiem CZ na tylnej części ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-02, 12:27 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Jak rozmawiałem z gościem z OTZ to się pytałem o takie - mówił, że nie mają, więc pewnie raczej są nieosiągalne....


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-02, 19:23 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Dla tapicera nie będzie to wielkie wyzwanie.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-02, 19:28 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-01-28, 18:57
Posty: 21
Lokalizacja: Wro
w oryginale jest to wytłoczone w pokrowcu


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-02, 19:44 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Nie wiedziałem. Ja mam pokrowczyk dorobiony i logo jest wyszywane, myślałem że tak ma być.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-16, 13:27 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2012-08-24, 22:13
Posty: 80
Lokalizacja: FWS
Ja również widziałem wytłoczenie z logo, w sumie wyszyć też można - są specjalne maszyny do tego :)

[ Dodano: 2015-03-16, 13:27 ]
Jak ktoś śledzi ogłoszenia to zapewne pozna skąd ten cylinder z mojego już teraz silnika :)
Odrazu coś mi tutaj nie grało z tymi otworami :)

Ponoć można określić rocznik po numerze z silnika - pomoże ktoś ?

Aktualnie składam moją BETĘ :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
darmowe zdjęcia allegro


Na górę
 Tytuł:
Post: 2015-03-17, 09:55 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-04-19, 22:19
Posty: 77
Lokalizacja: Toruń
Ej ale to jest cylinder od 513 jeśli się niemyle. nie patrz na oznaczenie na podstawie bo 513 takie właśnie miało.

_________________
Moje motocykle ---> https://www.facebook.com/polskie.motocy ... tos_albums


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl