CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2007-04-08, 21:05 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
OK, temat stary jak sama Cz było kiedyś o tym sporo ale część postów została utracona a i nowym pare info się na pewno przyda więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Jak już pisałem na boxie padaja mi świece, miałem już taki problem ale udało się go zminimalizować poprzez wymianę kondensatora, świece dalej padały ale jedna na tydzień a nie co 10 kilometrów... :neutral: Ktoś pisał kiedyś że pomogła mu wymiana cewki na taką od Jawy Twin Sport 6v, na Allegro jest sporo cewek ale 12v, na elektryce się nie znam więc tu moje pytanie...Czy cewka 12v da rade w CZ380????
Zeby nie robić syfu proszę o odpowiedzi dotyczące tylko konkretnie tego tematu i oprócz odp na moje pytanie piszcie co jeszcze może powodować taki stan rzeczy...tylko konkretnie co i jak.....Zależy mi na tym bo to jedyny (oprócz tylnych amorów) najuciążliwszy defekt mojej kozy który mi sen z oczu spędza.......Pozdro


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-08, 22:10 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Ja bym spróbował z jeszcze jednym kondensatorem. Może jakiś cholerny zbieg okoliczności.
Co do cewek to mogę ci pożyczyć taką cewkę od jawy/cz. Mam też od mz ts. Obie są 6v.
Pojeździsz, zobaczysz czy nadal to samo. Jutro lub pojutrze będę w radości.
Cewka 12V też będzie działać. Teoretycznie iskra będzie mniejsza ale w praktyce różnica niewielka. Na pewno mniejszy prąd będzie płynął. Jeździłem na takiej i na takiej.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-08, 22:41 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-04-16, 14:19
Posty: 203
Lokalizacja: okolice częstochowy
ja tez mialem taki klopot dopuki niezlozylem motoplatu tylko ze w 380 to jest problem z motoplatem ale jakbys dorwal dobrego tokarza i troche sprytu i bedziesz mila spokuj ;)
pozdro


Na górę
Post: 2007-04-09, 12:06 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
perznaz pisze:
OK, temat stary jak sama Cz było kiedyś o tym sporo ale część postów została utracona a i nowym pare info się na pewno przyda więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat. Jak już pisałem na boxie padaja mi świece, miałem już taki problem ale udało się go zminimalizować poprzez wymianę kondensatora, świece dalej padały ale jedna na tydzień a nie co 10 kilometrów... :neutral: Ktoś pisał kiedyś że pomogła mu wymiana cewki na taką od Jawy Twin Sport 6v, na Allegro jest sporo cewek ale 12v, na elektryce się nie znam więc tu moje pytanie...Czy cewka 12v da rade w CZ380????
Zeby nie robić syfu proszę o odpowiedzi dotyczące tylko konkretnie tego tematu i oprócz odp na moje pytanie piszcie co jeszcze może powodować taki stan rzeczy...tylko konkretnie co i jak.....Zależy mi na tym bo to jedyny (oprócz tylnych amorów) najuciążliwszy defekt mojej kozy który mi sen z oczu spędza.......Pozdro

napisz jak wyglada swieca po wyreceniu,chodzi mi czy jest czarna??????
MIALEM TEN SAM PROBLEM KOMBINOWALEM Z ZAPLONEM ,CEWKAMI,ZALOZYLEM NAWET TRANZYSTOROWY A PROBLEM ZNIKNAL PO WYMIANIE GAZNIKA :mrgreen:

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 13:24 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
Świece jak wykręcam no to jest czarna i nawet jakiś nagar na niej zostaje... masz może Slawek jakiś gazniczek konkretny pasujący do 380?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 13:45 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2006-03-13, 15:43
Posty: 34
U mnie dzieje się to samo ... Wtedy CZ na wysokich obrotach sie dławi

_________________
http://www.bikepics.com/members/miclaw/


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 14:00 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-08-15, 20:37
Posty: 230
Lokalizacja: I?awa
U mnie tez swiece padaly, co 15 min jazdy i potem musieliscie sie ze mnie nabijac ze musialem pchac cz 3 km do domu w nocy i w desz ;( Kupilem nowy zaworek ilgicowy i obnizylem znacznie poziom paliwa, i cz pali z kopa i swiece nie maja zamiaru padnac ;) Po prostu jak jest za duzo paliwa, to swieca nie wyrabia , i dlatego swiece padaja. Musi byc dobrze gaznik wyregulowany, szczelny zaworek zeby sie nie zalewala , i pewne dysze, najlepiej nowe dla pewnosci kupic.

Pozdr.

_________________
Była CZ 125 typ 516 90


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 15:08 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
Tylko moja pali na kopa, nie dławi się i trzyma wolne obroty żeby ją zgasić trzeba fajkę ściągnąć...iglica jest na ostatnim otworku.Jutro kupię nowy kondensator może to tylko to.
Ale piszcie jakie macie jeszcze pomysły albo jak sobie poradziliście z podobnymi problemami.
Pozdro i dzięks


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 17:13 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
perznaz pisze:
Świece jak wykręcam no to jest czarna i nawet jakiś nagar na niej zostaje... masz może Slawek jakiś gazniczek konkretny pasujący do 380?

i tu lezy przyczyna padania swiec :lol: czarna swieca to zaniki iskry(pewnie jeszcze masz przepaly :mrgreen: (bogata mieszanka paliwo-powietrze)i nie osiaga wlasciwej mocy.nie szukaj przyczyny w zaplonie

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 17:15 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
To co gaznik regulować????????
Czy zmieniać od razu gaznik :smile:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-09, 20:43 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
perznaz pisze:
To co gaznik regulować????????
Czy zmieniać od razu gaznik :smile:

jak masz sadze na swiecy to przyczyna jest zly sklad mieszanki,ale jak chcesz to zmienic ukladem zaplonowym to powodzenia :lol:

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-10, 15:32 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
Bo wcześniej świeca była taka sama po wykręceniu jak jest teraz i zmiana kondensatora pomogła (trochę) więc ten skład mieszanki mnie trochę dziwi...tymbardziej że teraz iglica jest na minimum ustawiona więc dostaje jeszcze miej paliwa,a świece idą bardziej...

[ Dodano: 2007-04-11, 16:43 ]
P.S Jak by to był tylko skład mieszanki to by świece zalewało i po jej wykręceniu i wyczyszczeniu by dalej działała, a te w ogóle nie działają iskrę albo maja słabą labo nie maja żadnej...więc co sama mieszanka to chyba nie za bardzo.

[ Dodano: 2007-04-12, 18:23 ]
Zmieniłem kondensator, godzina hasania bez zmiany świecy....kolejny wyjazd i powrót do domu :twisted:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl