CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: skrzynia
Post: 2009-01-02, 21:11 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2008-05-27, 19:39
Posty: 74
Lokalizacja: Motocykle
kupiłem silnik z cz cross w częściach bez podkladek dystanowych do sprzyni czy miałby ktoś takie na stanie albo chociaż jaką grubość mają i czy wszystkie są takiej samej gróbości. jak by ktoś zrobił fotki poskładanej skrzyni jak się otwoży tę klapkę z wodzikami i z ta blaszką i bez tego byłbym bardzo wdzięczny. kożystając z tematy czy niemial by ktoś na sprzedaz cylindra do 380 może nawet być tuleja do wymany byle by nie było uszkodzone ożebrowanie.
PS.jestem tu nowy przedtem miałem tylko styczność z wsk etz i paroma komarami, rometami więc prosze o wyrozumałość.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-01-02, 21:22 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Grubość dobierasz metodą prób i błędów. Jest to niewdzięczna robota. Było o tym trochę na forum. Niestety wyszukiwarka nie działa i ciężko coś znaleźć.

Na forum są linki do zeskanowanej literatury. Szczególnie katalog części jest przydatny gdy nie wiesz jak coś poskładać. Tam są podane grubości podkładek dystansowych jakimi należy się posługiwać.

Zamieszczam zdjęcie mojej skrzyni.
Obrazek

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-01-02, 21:57 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2008-05-27, 19:39
Posty: 74
Lokalizacja: Motocykle
i jeszcze jedno takie pytanie może trochę gópie ale chce się upewnic czy mozna wpierw poskładać silnik a później wmontować wodziki i tę blaszkę


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-01-02, 22:35 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Można a nawet trzeba. Dystansując skrzynię składaj połówki silnika bez wału żeby nie robić dodatkowego problemu. Skręcaj śrubami i zobacz czy koła zębate mają luzy poosiowe. Oczywiście te na które masz wpływ.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-01-02, 23:03 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2008-05-27, 19:39
Posty: 74
Lokalizacja: Motocykle
czyli luzów nie może mieć??


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl