CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2009-05-14, 20:00 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-02, 10:03
Posty: 142
Lokalizacja: Białystok
Witam forumowiczów mam problem z motoplatem z mojej kozie.I nie mam pojęcia co jest nie tak.A wiec:Próbuje odpalać koze a ona za cholere nie chce palić tylko strzela jak z bazuki w tłumik.Próbowałem na pych i jest to samo co kilkanąscie sekund strzał w tłumik.A palic nie chce.Zapłon myśle mam dobrze ustawiony 2,5 mm przed GMP znak za wirniku i stojanie sie pokrywa.Przed wejściem do oryginalnego cewko-modułu sprawdzałem czy motoplat daje prąd.I okazało sie że daje. wiec chyba sam motoplat jest sprawny.Po podłączeniu przewodów z motoplatu do cewko modułu.Iskra jest.A dalej nie chce nawet PYRKNĄĆ.Czyli chyba mam coś nie tak z cewko-modułem???A i jeszcze jedno czy jest różnica w podłaczeniu przewodów z motoplatu do cewko-modułu czy to jak sobie chcesz mozna podłączyc??? Prosze pomózcie mi bo ja już jestem głupi.Z góry dzieki!!!

[ Dodano: 2009-05-14, 21:30 ]
z tymi przewodami to chodzi mi o to czy jak je zamienie to czy nadal iskra bedzie czy nie???.Bo słyszałem że jak odwrotnie sie podłaczy przewody to można spalic cewko-moduł.nie wiem czy to prawda???


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-14, 20:48 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-04-16, 14:19
Posty: 203
Lokalizacja: okolice częstochowy
w PVL-u jak odwracasz cewki na stojanie to wtedy się zamienia kable a tutaj chyba tez nic się nie stanie jak zamienisz ale muszą być tak jak są zobacz świeca możne porostu ma przebicia.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-14, 20:52 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-02, 10:03
Posty: 142
Lokalizacja: Białystok
Świec sprawdziłem kilka i dalej to samo:(((


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-14, 22:02 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-09-06, 14:20
Posty: 297
Lokalizacja: zduńska wola/koło Łodzi
jak zamienisz kable to nie będzie iskry ale nie powinno nic sie spalić

świeca po kichnięciu jest mokra ??


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 06:17 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-02, 10:03
Posty: 142
Lokalizacja: Białystok
Tak świeca po tym strzale jest zalana.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 12:11 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2009-03-25, 16:24
Posty: 235
Strzelaniez wydechu to z reguły wina źle ustawionego zapłonu (chyba za późnego) na pewno masz dobrze ustawiony? Nie wiem jak to jest z tym cewko-modułem, ale z oryginalną cewką podobno jest tak, że jak podepniesz odwrotnie kable to iskra będzie, ale moto nie zapali.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 12:31 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Wniosek jest taki że trzeba wyrzucać motoplaty i montować klasyczny układ zapłonowy :D Kiedy ostatnio ktoś miał problem z przerywaczem? A motoplaty cały czas się psują, łącznie z moim :mrgreen:

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 13:34 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-09-06, 14:20
Posty: 297
Lokalizacja: zduńska wola/koło Łodzi
strzelanie z wydechu wynika z 3 rzeczy (może wynikać)
-wykończony tłok
-zbyt uboga mieszanka
-źle ustawiony zapłon

tłok masz nowy rozumiem ??
świeca odpada...
mieszanka też skoro świeca jest mokra....
musi być coś z zapłonem :D

najlepiej zrób moduł marcpola i kombinuj z zamianą kabli jak ci sie coś spali w cewkomodułu to pare zł i działa a szkoda by eksperymentami zabić orginalny cewkomoduł (jak masz)

:arrow: wojtek ameryke odkryłeś :D nie no na poważnie to nigdy nie miałem styczności z stykowym zapłonem ale ogólnie to róznie to bywa widocznie kwestia egzemplarza (fakt że większośc ludzi narzeka jednak w 250)

ja mam na gg 2 kolesi co mają ćwiary z stykowym zapłonem i jeden mówi że w sumie w ciągu roku 3 razy mu sie przestawił a drugi mówi że czasem sie zdarzy i raz na jakiś czas trzeba platynki czyścić ale mówi że jak myśli że miałbym wybulić 300 za motoplat i bawić sie w flansze nie flansze to woli jak jest :D

a o awari stykowego zapłonu w 380 jeszcze nie słyszałem spytaj sie nawet spidiego on w swojej pincecie też nie narzekał

jedyne na co wszyscy narzekają to że noge urywa przy kopaniu....

ja z stykowym zapłonem mam tyle wspólnego że mam ogiera 200 i nigdy nie czyszcze nie reguluje jedyne co jest nie tak to zę raz na jakiś czas mi pada kondensator (średnio raz na pól roku) takto jest ok

lepiej zamiast p***** sie z motoplatem p***** panienki a za cene motoplatu można ostro zabalować :lol:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 14:11 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Z motoplatem jest taki problem że ciężko się go diagnozuje jeśli nie bardzo ma się o nim pojęcie. Mój poprzedni stojan był uszkodzony mimo że pomiary rezystancji dawały wyniki w normie.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-05-15, 18:52 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-02, 10:03
Posty: 142
Lokalizacja: Białystok
Dzięki chłopaki za wasze rady.JUŻ SIE UPORAŁEM.Przyczyna były podłaczone na odwrót przewody :grin: Koza chodzi jak marzenie:)))Pali od pierwszego strzała!!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl