CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 2009-11-18, 19:17 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-09-06, 14:20
Posty: 297
Lokalizacja: zduńska wola/koło Łodzi
prościej by było chyba TIgiem pospawać 4 kawałki grubej alu blachy......


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-11-18, 19:41 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
No moze i prościej ale że frezowanie miał bym za darmo to czemu nie. Było by solidniej.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-11-26, 21:16 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-02, 10:03
Posty: 142
Lokalizacja: Białystok
Najlepiej to kupic cylinder i membrane i z tego cylindra wyciać króciec i przyspawac do Cylindra od sety.Wtedy masz zrobione profesjonalnie :grin:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2009-11-26, 21:26 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Kupiełm już membranke od rotaxa 123 za 35zł(50zł z przesyłką). Zobaczymy jak z tym frezowaniem będzie. Jak będzie się dało zrobić to nie będę szukał cylindra.

[ Dodano: 2009-12-02, 17:32 ]
Panowie ja się tak zastanawiałem i wymyśliłem. Chodzi o to czy przy spawaniu cylindra nie stanie się nic z tuleją?? Czy trzeba ją wyprasować??

[ Dodano: 2010-04-22, 21:35 ]
Czy ma ktoś cylinder robiony w motor-techu?? Potrzebję zdjęcia takiego cylindra. Czy jest toś kto wogóle ma przerobiony pod membrane taki cylinder na tym forum??


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-11, 18:53 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
moim zdaniem nie powinienieś tuleji wyjmowac!! tylko sprawdz jaki masz szlif, bo ją wciągnie najlepiej zrobic to na nominalnej tuleji najbardziej wciąga ją przy kanale ssącym (u mnie tak było) co do spawania nie dawaj tego byle komu! bo jak ci smarków narobią to moze zasysać syf spaw ciągły od początku dokońca :D

[ Dodano: 2010-12-11, 19:02 ]
po spawaniu kupiłem szlifierke pneumatyczną i frezy ,i w środku ładnie to wszystko obrobiłem nieźle to wyszło jak na ręczną robote :) ważne jest to zeby membrana była jak najblizej tuleji no i oczywiście pod odpowiednim kątem ale pewnie to wiesz :D


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-11, 19:56 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Spójrz na datę ostatniego postu.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-11, 20:27 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
hehe tzn membrana juz działa ??


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-11, 20:33 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Mam już wszystko od dawna ale nie pospawane.
Jak pospawam to zwichruje mi cylinder(mam wyjętą tuleje) i trzeba będzie większą tuleje wsadzić, pozatym mam mocno porysowaną powierzchnie styku cylindra z tuleją. Nie wiem dlaczego. Mogą być przedmuchy. Myślę zostawić na razie ten cylinder i kupić oryginał i latać.
A jak kiedyś będę miał przypływ gotówki do wstawię większą tuleje i tłok od TZR, ale to jeszcze nic pewnego.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-11, 23:40 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
ja to się bawię takie hobby ,jeśli chodziło by o kase to juz bym mial w tej cenie silnik od japońca tyle pieniedzy w silniku ;) nie śpieszy mi sie z tym projektem


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-12-12, 11:52 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
No niby hobby ale polatać by się chciało. Nie jest to kwestia pieniędzy a raczej ich braku.
Niby mam jakieś tam oszczędności za które bym sobie kupił drugą koze ale trochę swędzi ręka na myśl w wpakowaniu wszystkiego w jeden cylinder.

Tak sobie liczyłem ile by mnie to wyniosło:
Tulejowanie i większa tuleja-ok. 300zł
Tłok TZR Wosnera-350zł (chyba, że jakiś METEOR za 200)
Spawanie membrany-150zł
Do tego przetoczyć kartery pod większą tuleje, problem też jest z sworzniem tłoka i łożyskiem. CZ ma chyba 15mm a TZR 16mm.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-10-26, 15:31 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
jol

troche temat odswieze.

Orientuje sie ktos czy rozstaw srub w ktm sx 125 w membranie jest taki sam jak w rotax'ie ?

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-10-26, 19:06 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2009-12-13, 22:24
Posty: 92
Lokalizacja: Cze-Wa
yyyy.. nie wiem nie mam zielonego pojęcia :D Myślę że warto zapytać na jednym forum motocrossowym ;)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-10-27, 11:32 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
jol

A znasz moze jakas osobe ktora moglaby odpowiedziec na to pytanie?

Pytam dlatego ze mam gniazdo od rotaxa 123/122 natomiast membrane krociec i gaznik chce wrzucic od ktm sx 125/150 (gaznik keihin flat slide).
Uklad srub w membranie ktm i rotax jest identyko, tylko nie wiem czy ich rozstaw jest taki sam.
Jestem na 80% pewien ze pasuje, wlasnie ze wzgl na uklad srub oraz pochodzienie rotaxa i ktm z tego samego kraju.

Co wiecej krociec od ktm ma srenice odpowiadajaca do podlaczenia Keihina o srednicy 35/38 czyli od hony cr 125 lub ktm 125 w zaleznosci od rocznika.
No i jeszcze sprawa ze w ktm ten krociec jest prosty co bardzo ulatwia sprawe w montazu do 516.

Zastanawialem sie nad kroccem od rs/ af1 na gaznik dellorto 34, ale jest to strasznie rudno dostepne....

Jakbys mogl sie spytac, to bylbym niezmiernie wdzieczny !! :)

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-10-27, 16:19 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2009-12-13, 22:24
Posty: 92
Lokalizacja: Cze-Wa
a możesz mi napisać jakie roczniki ? :) to napiszę na forum i myślę że dostanę odpowiedź co i jak
:)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-10-28, 11:24 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
jol

pogrzebalem troche i juz wiem.

Ktm ma ten sam rozstaw ale sruba ktora jest w rotaxie na dole, to w ktm jest na gorze.
Wiec lipa.

Szukam od rotaxa na dellorto 34.

Dzieki wielkie !

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl