CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
Post: 2007-11-05, 18:34 
Offline
Szary czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-16, 15:23
Posty: 14
Lokalizacja: okolice Olsztyna
Witam!!
mam ppytanko co do membrany w 125. Czy moze mi ktos napisac dokladnie jak mozna ja zalozyc i od czego?? bo jakos nie widzi "mi" sie zeby ja wlozyc. prosze moze o jjakies fotki czy jakis opisik jak to zrobic bo bylbym sklonny sobie zamontowac. A moze ktos juz ma?? z gory dzieki
POZDRO!! :mrgreen: :lol: :cool:

_________________
Power is back...


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-05, 18:56 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Była już o tym mowa i gdzieś wsiąkło. Nie mogę odszukać tematu. Sławek zamontował membranę. Zresztą nie tylko on. Był nawet fotki. Wejdź na

http://www.bikepics.com/members/luczas/part/

_________________
500


Na górę
Post: 2007-11-05, 21:25 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
jasio385 pisze:
Witam!!
mam ppytanko co do membrany w 125. Czy moze mi ktos napisac dokladnie jak mozna ja zalozyc i od czego?? bo jakos nie widzi "mi" sie zeby ja wlozyc. prosze moze o jjakies fotki czy jakis opisik jak to zrobic bo bylbym sklonny sobie zamontowac. A moze ktos juz ma?? z gory dzieki
POZDRO!! :mrgreen: :lol: :cool:

daj adres poczty to wysle ci fotki jak to zrobic, :lol:

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-06, 16:17 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-02-04, 20:00
Posty: 139
Lokalizacja: Łódź
Ja prosze na bing17@o2.pl też sie może kiedyś przyda :mrgreen:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-08, 15:59 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2007-09-13, 10:27
Posty: 80
Lokalizacja: Wołomin
jA TEż BYM PROSIł NA UNIU1@WP.PL


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-08, 17:28 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
no jak mozessz to mi też podeslij xcglider@dziq.strefa.pl - zobacze jak wy to montujecie

_________________
CZ 380 FACTORY - jeszcze tylko mikuni 36 mm i bedzie factory :D

....:" ZEBY SUCHE , PEłNY GAZ , SERCE POD NOGAMI JAK DZWON WYSTUKUJE CZAS":....


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-08, 17:30 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-03-15, 21:18
Posty: 31
Lokalizacja: Jabłonka
no i mnie też :) spiszak@op.pl

_________________
www.oct.yoyo.pl - Orawa Cross Team


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-08, 18:33 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2005-06-07, 07:33
Posty: 245
Lokalizacja: okolice Pruszkowa
Jak wszyscy to wszyscy... - wojs@op.pl :mrgreen:

_________________
CZ 380, BMW M3


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-09, 10:32 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
A ja bym chciał zobaczyć fotki jeśli takowe Szczuro zrobił, z montażu membrany w 380 :D A tak w ogóle to może lepiej zamieścić gdzieś te zdjęcia niż wysyłać do tylu osób.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-09, 16:08 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
chyba to najlepsze rozwiązanie ,daje wam zdjęcie które znalazłem, jak mocowana jest u mnie membrana , jak znajde wiecej fotek to podesle to jest akurat membranka od YAMAHY zamontowana w mojej pińcecie


Załączniki:
membrana.JPG
membrana.JPG [ 73.07 KiB | Przejrzano 1179 razy ]

_________________
CZ 380 FACTORY - jeszcze tylko mikuni 36 mm i bedzie factory :D



....:" ZEBY SUCHE , PEłNY GAZ , SERCE POD NOGAMI JAK DZWON WYSTUKUJE CZAS":....
Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-10, 14:47 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-10-01, 19:51
Posty: 46
Lokalizacja: Dęblin
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Dokładnie popieram żeby fotki umieszczać na forum wtedy każdy będzie mógł je oglądać.
A oto fotki przedstawiające jak ja zamontowałem membranę w swojej pincecie. W setach i pincetach membranki są już przetestowane brakuje jeszcze kogoś kto by zamontował membranke do ćwiary ;)

_________________
Serce bije w tępię obrotów maszyny, treningów godziny, zamienione plany w czyny........
.......::::::>CZ 380 CROSS<::::::.......
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/KTM/380,SX/5682


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-10, 18:54 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
masz fotki tloka ktory pracuje z membraną.cz cos przerabialeś? :roll:

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-10, 21:04 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
nie bardzo , nie mam zdjęć , ale zostały wykonane dwa kanały , na fotkach lucasa sa one takze pokazane , sprubuj tam poszukać :)

_________________
CZ 380 FACTORY - jeszcze tylko mikuni 36 mm i bedzie factory :D



....:" ZEBY SUCHE , PEłNY GAZ , SERCE POD NOGAMI JAK DZWON WYSTUKUJE CZAS":....


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-10, 22:41 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-10-01, 19:51
Posty: 46
Lokalizacja: Dęblin
Ja w tłoku nie wycinałem żadnych okien bo boje się że by się rozleciał, tłok jedynie podciąłem kawałek od strony okna ssącego. Za to powiększyłem okna ssące w dół i na boki. Membrana działa raczej prawidłowo bo poczułem spore zmiany w charakterystyce silnika, cześka płynniej oddaje moc i ma mocniejszy dół. Myślę jeszcze nad 5 oknem płuczącym ale nie mam zbyt wielkiego zaplecza technicznego żeby to zrobić.

_________________
Serce bije w tępię obrotów maszyny, treningów godziny, zamienione plany w czyny........

.......::::::>CZ 380 CROSS<::::::.......

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/KTM/380,SX/5682


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-11-11, 00:08 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Szczuro, czy ty nic w cylindrze nie przerabiałeś? Na pierwszy rzut oka wygląda to tak jakbyś tylko dorobił mocowanie membrany pasujące do oryginalnego mocowania.
To co mi się nie podoba to odległość na jaką odsunął się gaźnik. Nie ma szans żeby zmieścić się tam z puszką. U ciebie nie ma puszki i nie ma problemu :D
Ja bym jednak bez filtra nie latał i podejrzewam że jedyna opcja aby się tam pomieścić ze wszystkim to modyfikacja cylindra aby membrana weszła głębiej. Wtedy ewentualnie krótszy króciec ssący i przejściówka do filtra. Z tym że trzebaby się narzeźbić aby to wyszło prawidłowo.
Jak widać xcglider miał rzeźbiony i spawany cylinder i gaźnik nie wystaje aż tak bardzo. Nie widać co się dzieje w okolicy puszki ale wygląda na to że udało się tam wepchnąć gazior.
W oryginale CZ 380 miała membrane na 8 płytek. W zupełnie innym układzie. Tutaj jest jeden prostopadłościan o podstawie trójkąta położony bokiem i na dwóch jego ścianach są płytki. W oryginale były dwa takie prostopadłościany obrócone o 90 stopni. Czyli tak jakby stały obok siebie pionowo. Każdy z nich wchodził do swojego kanału ssącego. Myślę że znalezienie teraz takiej membrany graniczy z cudem. Cylinder też był inny.

_________________
500


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl