CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 2011-01-31, 21:23 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
Przerobic nie da rady...tzn jakis rzezbiarz typu michal aniol by to przerobil.
Poszukaj drugiego od motoplatu, najlepiej od cz 516 zebys juz klinu nie musial przestawiac.

Wirnik od motoplatu ma dwa magnesy roznej dlugosci.
Jeden ma 80 stopni, potem jest przerwa 40 stopni, potem jest drugi magnes 200stopni i znow przerwa 40 stopni. Iskra pada pare stopni po dlugim magnesie.

Te magnesy maja rozne bieguny wiec wyzwolenie nie jest przypadkowe nawet gdyby byly takiej samej dlugosci.

za'upowalem Ci co nieco o motoplacie
http://rapidshare.com/files/445524351/t ... ponowy.pdf

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-01-31, 21:34 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
no to lipaaa chłopaki a moze macie na sprzedaż taki wirnik ?????


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-01-31, 21:48 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Obrazek

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 13:57 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Wojtek pisze:


Nie rozumiem po co to zdjęcie. Przecież to jest przeniesienie znaku jesli ktoś chce zamontować motoplat do 513/4 gdzie stator jest odwrócony.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 16:31 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
KTO MA DO SPRZEDANIA WIRNIK DO MOTOPLATU ??????


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 17:48 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-09-12, 16:26
Posty: 39
ten koleś sprzedaje silnik na części http://allegro.pl/cz-cross-125-516-i1432363891.html
zapytaj może sprzeda sam wirnik


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 18:03 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Chciałem wstawić jeszcze jeden przykład gdzie powinien być znak. Przenoszenie znaku nie ma tu znaczenia ale widać też gdzie jest oryginalny.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 18:03 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
już sprzedał wirniki


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 21:46 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
otz1@wp.pl
tel:880 870 794

To jest Finiplex/otz1 i jeszcze kilka inncy ksywek których nie pamiętam.
Cześci ma drogie, ale może akurat będzie miał.
Gość nie ma zbyt dobrej opini, ale ja u niego kupowałem czesci i wszystko było OK.
Jak coś to najlepiej bierz paczkę pobraniową.
Pozdro.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-01, 22:04 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
no właśnie tak o nim myśle orietujecie się ile za to się płaci ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-02, 11:06 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
wirnik jest warty 30-60zl, ale wiadomo ze sprzedajacy moze chciec wiecej.
Najlepiej wlasnie kup wirnik od Finiplexa bo bedzie mial od cz 125.


....ludzie sa chorzy na glowe, zobaczcie jaka cene dal
http://allegro.pl/motoplat-i1438171234.html
co za debil.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-02, 16:50 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
ten stator 2 dni temu był za 200 zł wystawiony , ludzi już j e b i e naprawde

pisałem do otz1 ma ten wirnik za 50 zł wiec to spoko cena tylko musi mi to zwymiarowac...

mozecie mi zwymiarowac swoj wirnik miarką po obwodzie odstep miedzy magnesami i długosc magnesów ? bo na tych stopniach to sie nie znam....A nie chce już mie 2 wirnika niepotrzebnego hehe


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-03, 13:17 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
A umiesz się posługiwac kątomierzem?? Takim zwykłym, "szkolnym".
Przykładasz mniej więcej do środka i już.

Są tam dwa magnesy, jeden krótki, drugi długi, oddzielone przerwami. Poproś gościa o zdjęcia.
Dla pewności możesz je tutaj wrzucić.
Myślę że 50zł to dobra cena.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-03, 16:31 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2010-07-12, 16:00
Posty: 49
collo napisał ze sa dwa magnesy jeden mniejszy drugi wiekszy wiec zamówiłem to bez zdjęcia będzie dobrze :)

aaa...ten wirnik z takimi samymi magnesami co wystawiłem jego foty ,chce go sprzedac tylko od czego on jest oriętujecie się może ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2011-02-04, 11:55 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Jak szubert napisał, jest to wirnik od zapłonu PAL a nie MOTOPLAT.
Były takie w CZ. Rzadko już spotykany. Na allegro wogóle go jeszcze nie widziałem. Wyglądał bardzo podobnie do MOTOPLATU.
Raczej cieżko będzie go sprzedać.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl