CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: GAŹNIK OD MZ
Post: 2010-08-19, 17:49 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
Witam w mojej CZ 125 popsuł się gaźnik i wogule nie podaje paliwa a mogę mieć gaźnik 0d mz 250 za piwo :wink: tylko czy będzie normalnie na takim gaźniku chodził


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-19, 17:58 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Jak może nie podawać paliwa?? Może nie wlałeś??
Na siłe to i od WSK będzie. Gaźnik MZ ma mniejszą średnice. Po prostu zdławisz silnik, zmniejszysz jego moc.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-19, 18:34 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
Gaźnik raczej sie sam z siebie popsuć nie może : :mrgreen:
Sprawdź dysze, rozkręć go, wyczyść, przedmuchaj kompresorem i będzie działać. Kanik tez sprawdź
No albo nalej paliwa :mrgreen: :mrgreen:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-20, 10:11 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
czyściłem gaźnik i nie pomaga , z baku paliwo do gaźnika się dostaje a od gaźnika do cylindra nie


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-20, 16:17 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
no to moze byc brak kompresji i tłok nie ma siły zassac paliwa..


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-20, 16:38 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
kompresja jest dobra nowy tłok i szli cylka był


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-20, 18:56 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
w takim razie nie rozumiem jak to jest możliwe zeby gaźnik był przpustowy a nie podawał benzyny :razz:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 08:06 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
A jak to stwierdziłeś że paliwo nie dochodzi z gaźnika do cylindra?? Może któryś kanał w gaźniku jest tak zatkany że sprężarka nie daje rady.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 09:04 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
nie podaje jak popchnę motor to świeca sucha zapłon dobrze ustawiony na stroboskopie a nie pali


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 14:00 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
Ale to jest technicznie i fizycznie nie mozliwe zeby gaźnik sam z siebie nie podawał paliwa skoro jest drożny i jest kompresja.
Wykręcałeś każdą dysze i przedmuchiwałes?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 15:09 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
sprawdz jak pracuje zawor webera i czy plywaki sie nie zawiesily.
druga rzecz do sprawdz mocowanie gumy laczacej gaznik i cylinder-byc moze ssie ci lewe powietrze zamiast benzyny.

daj znac czy cos pomoglo.

oddzielna sprawa co do modulu ktory masz.
czy jak nalales benzyny bezposrednio do cylindra to motor odpalil chociaz na chwile?

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 19:11 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
nigdzie koło gumy nie łapie lewego powietrza, pod cylindrem ani głowica tez nie bo uszczelki nowe i na sylikonie osadzone z karterów też nie ciągnie oleju alni powietrza bo wał był by z oleju a z paliwa . motor wogule nie pali a zapłon ustawiony profesjonalnie na pistolecie stroboskopowym , co do modułu to mam moduł zapłonowy od ktm i iskra jest bardzo dobra


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-21, 19:58 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
a jak odepniesz wezyk od gaznika i otworzysz kranik to leci waha?
moze od brudu zatkal ci sie kranik?

jesli leci benzyna to znaczy ze cos z gaznikiem jest nie halo i tak jak mowilem zobacz jak dziala weber, czy plywaki sie nie zawieszaja i przeczysc dysze.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-22, 09:39 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
kranik nowy do gaźnika się leje paliwo bo jak ściągam ta komorę co jest u dołu gaźnika to jest tam paliwo a do cylindra sie nie leje


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-08-22, 12:36 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
a sruba spustowa skrzyni korbowej jest dobrze dokrecona?

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl