CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 2010-11-06, 16:57 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Masz szczęście że ze dwa lata nie zaglądałem do panelu administracyjnego i nie pamiętam już jak się banuje użytkowników. Tak mi działasz na nerwy że brakuje normalnych słów żeby to opisać. 15 razy usłyszałeś już (licząc razem z innymi forami gdzie takie same bzdury wciskasz ludziom to chyba 100 razy) że do CZ pasuje gaźnik od CZ, pierścienie od CZ, wydech od CZ i nie wiem co tam jeszcze zostało bezmyślnie wymienione w tym twoim trupie. Jak na tym wszystkim motocykl będzie chodził prawidłowo a nadal będziesz chciał poprawiać fabrykę to rozejrzyj się za lepszym gaźnikiem. Zrozum w końcu że dziwnymi modyfikacjami nie da się naprawić motocykla. Najpierw doprowadź silnik do stanu używalności na częściach przeznaczonych dla CZ a potem kombinuj dalej. Następnym razem przełamię niechęć i znajdę tą funkcję blokowania konta.

A czy gaźnik pasuje to możesz sprawdzić sam. Weź suwmiarkę i zmierz średnicę. W aukcji masz podane wymiary gaźnika.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-06, 17:15 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2009-12-13, 22:24
Posty: 92
Lokalizacja: Cze-Wa
dawidmoto96, Proszę cię... Sprzedaj ją, a najlepiej na części bo jeśli ktoś ją od CB kupi w całości ( w co bardzo wątpię :???: ) i trafi na to forum z takimi samymi pytaniami to to będzie niewybaczalne. :mrgreen:

Kupiłeś CZ ??? To załóż do niej części od CZ ! To nie WSK, że bez wydechu jest mocniejsza... :neutral: A jeśli nie jesteś w stanie tego zrozumieć to kup sobie klocki i się nimi baw w pokoju. :evil:


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-06, 19:24 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
no sory że tak pisze zakupiłem już nowy wydech oryginalny od cz za 250 zł . pierścień mam już oryginalny od cz . przez zime zrobie cały remont silnika tylko pomużcie mi wybrać gaźnik ten bedzie odpowiedni ? http://allegro.pl/gaznik-zuzlowy-dellor ... ml#gallery czy lepiej http://allegro.pl/gaznik-38mm-ktm-i1304256424.html lub ten od cr http://aukcjewp.wp.pl/gaznik-honda-cr-1 ... 02501.html


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-06, 21:50 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
W końcu gadasz czlowieku do rzeczy.

Ten pierwszy gaźor to pojęcia nie mam czy będzie pasował.

W drugim brak dekielka od góry przepustnicy co stwarza problem. Będziesz go musiał szukać co będzie trudne.

Trzeci jest chyba najsensowniejszy. Kompletny. Ale nusisz zapytać o średnice gardzieli i zewnętrzną żeby spasował Ci do króćca dolotowego od CZ


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-07, 00:02 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
Nie wiem po co dawałeś za wydech aż tyle ale to już twoja sprawa...
Gaźnik podobno dellorto jest dobry do CZ, ale ja mam IKOVA i jakoś problemów z nim nie mam.. czasem go trzeba tylko podregulować bo lubią się śrubki poodkręcać.

Liczę na to że nauczyłeś się że przy CZ nie warto jest dziadować i nie będziesz hańbić tej marki


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-07, 09:24 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
gaźnik ma 38 mm mm średnice gradzieli a 42 mm średnice zewnętrzną czyli powinien spasować ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-07, 11:22 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
kazdy z nich spasujesz tylko pytanie gdzie znajdziesz do nich dysze.
szukaj dellorto 34. do nich jest w pytona dysz.
zaloze sie ze we wszystkich pokazanych przez Ciebie sa za duze dysze i bedzie ci zalewac cz'ete. a do tych gaznikow raczej o dysze ciezko.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-07, 13:05 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Larsson sprzedaje dysze do wszystkich popularnych gaźników. Mikuni, Keihin, Dellorto. Bez problemu można kupić. To jednak nie zawsze daje rezultat.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 15:57 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
kupiłem gaźnik ten od cr mechanik muwił że nie bede musiał zmieniać dyszy ża wystarczy jak zmniejsze poziom paliwa na pływaku


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 16:08 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
Gówno prawda!! To nic nie da. Musisz dobrać odpowiednio dysze eksperymentalnie. Czyli na oko.

Ps. Piszę się "mÓwił"


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 17:00 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Poziom paliwa nie służy do regulacji składu mieszanki. Skład reguluje się między innymi dyszą. Jednak nie jest powiedziane że regulacji będzie wymagał skład na wysokich obrotach (dysza główna odpowiada za skład mieszanki przy pełnym otwarciu przepustnicy). Najczęściej sen z powiek spędza skład przy małym i średnim otwarciu przepustnicy i co za tym idzie przy niskich i średnich obrotach.

Poziom paliwa ma być konkretny określony przez producenta.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 17:32 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
czyli dysze na 100 % trzeba będzie zmienić ? jak będę miał gaźnik od CR 125 . a i co się będzie działo jak będzie zły dobór dysz


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 20:24 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
Najprościej mówiąc będzie ją muliło od złych proporcji mieszanki powietrze - paliwo


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-09, 13:20 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-08-01, 16:38
Posty: 67
czyli jakie dysze będę musiał zakupić teraz miałem na gaźniku oryginalnym od cz dyszę główną 172 a tą od biegu jałowego 55


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl