CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2007-03-13, 15:38 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
Cześć chłopaki , mam do was pytanie ile kanałów mają CZ'ty bo może mam dobry pomysł z tulejowaniem cylindrów wraz z większa ilośćią kanałów ssących itp ( mniejsze wyloty u doły wieksze u góry ) by podcisnienie robiło większą aerodynamike . Widziałem takie kombinacje i uwierzcie mi ze Mz z 3 kanałem srodkowym wraz z gażnikiem na membranie ( dell orto , bing bądz mikuni ) prosto do karteru szło jak ogięń ( bardzo elastycznie ) POMYŚLMY a pozatym większa moc o wiele ( Obroty również )

Niech każdy dołoży swe 3 grosze !!!


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 16:12 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2005-06-07, 07:33
Posty: 245
Lokalizacja: okolice Pruszkowa
Jeden ssący, dwa przpłukujące, jeden wydechowy. Wątpie żebyś zmiescił tam cos jeszcze bo okna sa naprawde duże.

_________________
CZ 380, BMW M3


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 17:57 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
hmm mogą byc problemy , no ale jak bede miał to pokombinuje napewno coś !!! :) dzięki za odpowiedz


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 20:28 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 22:29
Posty: 604
Lokalizacja: olsztyn
w starszych typach z czyli 9** wcisniesz kanal dodatkowy , w nowszysch 5** nie sadze, a o tej MZ co mowisz to czasem nie taka zielona w ramie cz cross odemnie z Olsztyna ?

_________________
Małe Szare z Czarną Górą
CZ cross - One name. One legend
http://www.bikepics.com/members/luCZas
http://www.youtube.com/user/luc01as


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 20:57 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
nie bo to był silnik do napędu motoparalotni !!! :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 21:20 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-08-15, 20:37
Posty: 230
Lokalizacja: I?awa
Seta ma 4 kanaly pluczace, wydech w 3 oknach, ssace w 2. Do setki jest mozliwe zostosowanie srodokowego kanalu. Zmiesci sie. No ale po co cz przerabiac, jak za mala moc to 250 a jak 250 nie wystarcza to pinceta :mrgreen:

_________________
Była CZ 125 typ 516 90


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 21:22 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 20:09
Posty: 75
Lokalizacja: Ośno Lubuskie
xcglider pisze:
hmm mogą byc problemy , no ale jak bede miał to pokombinuje napewno coś !!! :) dzięki za odpowiedz

zycze sukcesow ,mi sie udalo zamontowac membrane do sety +otwory w tloku
:mrgreen: wiecej nie trzeba i tak kumple na setach maja piasek w zebach, :lol:

_________________
cz 125 516 cross,380 514 cross


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-03-13, 21:27 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-03-09, 22:28
Posty: 170
hehe masz jakies fotki albo podałbys wymiary !!! zrobiłeś to w secie ???


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-25, 19:07 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-04-14, 14:22
Posty: 26
Lokalizacja: Z wiochy Domanice
ale MZ ma 4 kanały przepłukujące....przynajmniej 150 i 250. a w pierwszym poście coś piszą że 2 i 3 dorobiony.... chyba że ja coś pokręciłem


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-04-26, 07:30 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-08-15, 20:37
Posty: 230
Lokalizacja: I?awa
Mz maja po 2 pluki, to drugi simson tyle ze wiekszy tlok ;) Mz 150 ma 12-14 koni a Mz 250 chyba 21 wiec na te poj to malutko , ale motor jest innego przeznaczenia.

_________________
Była CZ 125 typ 516 90


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-10-24, 07:11 
Offline
Szary czleczek

Rejestracja: 2007-05-08, 13:57
Posty: 1
Lokalizacja: Śląsk
xcglider pisze:
hehe masz jakies fotki albo podałbys wymiary !!! zrobiłeś to w secie ???


Też mam w 516 membranę, tłok yamaha i tuleję z dodatkowymi oknami. Zupełnie inny motor. Mogę polecić fachowca http://www.motor-tech.katowice.pl/


Na górę
 Tytuł:
Post: 2007-10-24, 16:59 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2006-04-01, 23:59
Posty: 27
a od jakiej yamahay masz tego tłoka??


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl