CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytań pare....
Post: 2006-10-31, 19:55 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
Witka! W skutek ciągłych problemów z padającymi świecami mam parę pytań...
1. Jaka powinna być przerwa na świecy?
2. Jaka jest proporcja mieszanki podawana w serwisówce do 514, czy to jest 1:20 (1:40) bo coś takiego tu ( w serwisówce) znalazłem, ale nie wiem czy to to...
Ja lałem 1,5 setki na 5litrów moze to być za bogato???

P.S Nie piszcie nic o cewkach i kondensatorach narazie szukam problemu w tych dwóch kwestiach.

[ Dodano: 2006-10-31, 20:40 ]
Ok olej już wiem więc tylko ta przewa na świecy jaka powinna być, dokładnie w mm!!
Dzięks.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-01, 17:24 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2006-09-28, 18:13
Posty: 48
Przerwa na świecy z tego co się orientuję to 0,5mm, ale zaryzykuj koszt nowego kondzia, to są groszowe sprawy w porównaniu do cen świec.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-01, 21:17 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
spoko dzięki, kondensator mam nowy..to coś innego. Na starym to wogule co 4-5 kilometrów padały, a teraz to zależy np. na obecnej dziś 25 km zrobiłem i spoko...
dlatego to musi być coś innego....albo mieszanka, albo świeca nie taka....bo niewieże w to że ten typ tak ma!


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-03, 19:48 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2006-03-13, 15:43
Posty: 34
Moja 125/516 też zjada świece jak głupia :? Ale teraz załoze odpoweidnie dysze bo mam za małe i moze bedzie ok ? Sprawdź jakie ty masz dysze,może to przez to.

_________________
http://www.bikepics.com/members/miclaw/


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-04, 17:22 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
Nie , nie to nie to...albo mieszanka, albo świeca....może wkręcona za słabo, albo co.....


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-04, 20:38 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-28, 21:06
Posty: 21
Lokalizacja: gorzyce
ja w mojej tez niemam zadnych problemów ze swiecom i tez na 5litrów paliwa leje 1,5 setki i jest oki


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-05, 08:11 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
A na jakich świecach latasz?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-05, 13:58 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-28, 21:06
Posty: 21
Lokalizacja: gorzyce
Ja smigam na zwykłej swiecy iskra taka jak w maluchu i bez problemów,brat kupił champione i zrobił naniej jakies 20 km i padła wsadził iskre i smiga bez problemu.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-11-05, 16:54 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-09-29, 17:19
Posty: 99
Lokalizacja: Otwock
No ja też na ISKRACH smigam, mówię po zmianie kondka to się uspokojiło to trochę, ale i tak to nie to. Poprzedni właściciel dwa razy świecę zmieniał. Pokombinuję jeszcze z inną ciepłotą
bo do 380 to podobno nie za dobra 95, muszę sprawdzić na NGK "R" BPR6HS miałem raz taką na starym kądku więc szybko padła ale koza miała na niej chyba z 1000 koni :D szła jak burza, jak tylko będę miał jakieś drobne wolne to sobie muszę taką kupić znowu, lipa tylko jak padnie bo 14 pln kosztuje.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2008-04-19, 23:41 
Offline
Szary czleczek

Rejestracja: 2008-04-07, 20:16
Posty: 12
ja mam przerwe 0,4 i smigam na iskra f100 i wszystko ok


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl