CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2006-01-27, 20:54 
Offline
Szary czleczek

Rejestracja: 2006-01-05, 14:25
Posty: 6
Lokalizacja: MYSZK?W
Potrzebuje waszej pomocy. Szukam platynek do cz cross 380 ,gdzie moge je kupi? i za ile.
Jaka powinna by? oporno?? w kondensatorze i czy CZ bendzie chodzi?a mi na d?ch cewkach w iskrowniku. Oraz czy cewka g??wna (pod bakiem) ma by? 8v czy 6v.
PoZdRo bryka................. platynki to przerywacz


Ostatnio zmieniony 2006-02-02, 16:51 przez bryka, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-27, 22:27 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
Platynki to jest przerywacz? Czy co? Kondensator ma by? 0,25 mikrofarada. Cewka wysokiego napi?cie- nic si? nie stanie jak zamontujesz 6v. Mo?e nawet lepsza iskra b?dzie. Co do ilo?ci cewek, ja mam dwie ale na 1 te? dzia?a z tego co mi wiadomo. Wszystkie te graty kupisz w impolu. Cewki kosztuj? po 45pln za sztuk?, przerywacze nie mam pewno?ci, chyba ko?o 20-30pln, cewka wysokiego napi?cia w ka?dym sklepie z gratami do demolud?w co? oko?o 30pln. Kondensator oko?o 10pln ja p?aci?em. Te? w ka?dym sklepie.
Te dwie cewki po??czone r?wnolegle daj? 8V jednak cewki w/n chyba takiej nie znajdziesz. Mo?e w impolu jest ale nawet je?li to nie dawaj im zarabia?. Kupisz 6V i b?dzie dobrze. Jesli cokolwiek uda ci si? znale?? poza impolem to korzystaj z tego. Jakie to przekr?ty s?.

_________________
500


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-27, 23:07 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 22:29
Posty: 604
Lokalizacja: olsztyn
8 mia?a jawka 50 i 90, bo ogary juz mia?y 6, wsadzisz nic nie bedzie, natomiast w zap?onie wskazane s? 2 cewki, platynek chyba nie kupisz w impolu bo z tego co sie orientuje to w Polsce ostatnio przynajmniej nikt nie mia?, wiec mozesz miec problem, bo do mnie juz dzwonili czy nie mam jakiegos przerywacza orginalnego, bo "stara kadra" dotar?a do go?cia co robi takie rzeczy i jak bedzie mia? wz?r to zrobi kilka i bedziemy mieli dla siebie, jak?? rezerwe :)

_________________
Małe Szare z Czarną Górą
CZ cross - One name. One legend
http://www.bikepics.com/members/luCZas
http://www.youtube.com/user/luc01as


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 09:42 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2005-06-07, 07:33
Posty: 245
Lokalizacja: okolice Pruszkowa
Je?eli nie uda Ci si? dosta? oryginalnego przerywacza, to spr?buj podpasowa? jakis inny ?atwo dost?pny np. od Jawki 50 (wystarczy ma?a przer?bka stojanu). M?wi? tak na przysz?o?? - w kondensatorze najwa?niejsza jest pojemno?? (farady) a nie oporno?? !! Polecam kondiego od maluszka :D . :564:

_________________
CZ 380, BMW M3


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 14:00 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 15:16
Posty: 134
Lokalizacja: Koscierzyna
Wiem, ze do 250 napewno pasuje w?a?nie zap?on od Jawki50 bez zadnych przer?bek - do 380 pewnie od czego? da si? te? dopasowa? tak?e nie trzeba chyba szukac tylko oryginalnych cz??ci zap?onowych.

_________________
www.bikepics.com/members/lukaszm


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 14:28 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 22:29
Posty: 604
Lokalizacja: olsztyn
lukasz pisze:
Wiem, ze do 250 napewno pasuje w?a?nie zap?on od Jawki50 bez zadnych przer?bek - do 380 pewnie od czego? da si? te? dopasowa? tak?e nie trzeba chyba szukac tylko oryginalnych cz??ci zap?onowych.


g?wno prawda, popatrz na zap?on jawki 50 a cz 250 to dwie inne bajki, ale s?ysza?em ze zak?adaj? zap?ony jawek do CZ ale to nie jest tak ze wk?adasz i pasuje

_________________
Małe Szare z Czarną Górą

CZ cross - One name. One legend

http://www.bikepics.com/members/luCZas

http://www.youtube.com/user/luc01as


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 16:02 
Offline
Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 15:16
Posty: 134
Lokalizacja: Koscierzyna
Zwracam honor. :553: Trzeba rozwiercic ko?o magnesowe tam gdzie wchodzi na wa?, trzeba to zrobi? na tokarce a to nie jest takie proste bo tam jest sto?ek no i trzeba zamocowa? p?niej ca?y zap?on tam te? jest troche kombinacji.

_________________
www.bikepics.com/members/lukaszm


Ostatnio zmieniony 2006-01-29, 20:29 przez lukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 16:57 
oryginalnego przerywacza do 380 nigdzie w polsce niedostaniecie ja probowa?em wsz?dzie,najlepiej pasuje przerywacz od "?uka" pasuje idealnie tylko trzeba sr?bke do regulacji przerwy w innym miejscu wkr?cic a tak to jest idealllll :564: :564: :564: :564: a cewka to mi sie wydaje ze 8V przynajmniej ja tak mam


Na górę
   
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 17:44 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-03-21, 22:29
Posty: 604
Lokalizacja: olsztyn
od malucha i fiata tez mozna zaadoptowac ale trzeba te? poszerzy? regulacje

_________________
Małe Szare z Czarną Górą

CZ cross - One name. One legend

http://www.bikepics.com/members/luCZas

http://www.youtube.com/user/luc01as


Na górę
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 18:03 
a probowa?es od malucha i fiata bo mi sie cos niewydaje ze podejdzie przeciez od malusznika jest ca?kiem inny rodzaj mocowania ale jak tak mowisz to moze???a i jeszcze jedno sworzen na kt?ry nachodzi m?oteczek trzeba sobie wytoczyc o wi?kszej srednicy bo oryginalny jest troszke zacienki :564:


Na górę
   
 Tytuł:
Post: 2006-01-28, 18:53 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2005-11-15, 17:04
Posty: 119
Lokalizacja: Warszawa
lucas pisze:
od malucha i fiata


lucas napisz od jakiego fiata :P
maluch to te? fiat :P

_________________
[center]KIEDYŚ BYŁ - KTM 250 GS Z SILNIKIEM CZ 250 CROSS[/center]


Na górę
 Tytuł:
Post: 2008-04-14, 20:18 
Offline
Szary czleczek

Rejestracja: 2008-04-07, 20:16
Posty: 12
Witam miałem ten sam problem ale podejdzie z jawy 350-tki teraz nie pamietam ale chyba lewy!!!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl