CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 19:30 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2010-11-09, 18:26
Posty: 81
Lokalizacja: Radziechowy okolice Żywca
Ale po co wysyłać ?? Do szlifu ? Lepiej chyba na miejscu , przynajmniej wg mnie :D

_________________
Naprawa zapłonów typu CDI motoplat



http://www.youtube.com/user/muciekk500 Mój kanał na YT


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 19:35 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
tak to i ja wiem.
ale ten gość się uparł ze mam mu to wysłać i koniec .
wiec nie wiem jak to jest .


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 19:36 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
Nie radze wysylac tego gara, ani do Waldka ani w inne miejsca.
Nikogo nie chce obrazic ale jak gar przepadnie to po motorze.

Pomierz gar i niech wysyla tlok.
Po co mu cylinder ?
Zdaje sie ze akurat tloki nie stanowia problemu w Impolu i u Finiplexa.

Co do info o szczegolach technicznych motoru to moze "Stonehead" z allegro Ci pomoze.
Na forum dominuje raczej cz 516, 514 i malo kto ma jakiekolwiek dokladne info o Jawach enduro.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 19:40 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
dokładnie też tak mówiłem
jutro zadzwonię i niech wyśle tłok, ewentualnie mogę mu stary wysłać nic więcej
W Finiplexa powiedzieli mi za tłok 560 zł (troszkę kosmiczna cena )

[ Dodano: 2012-12-03, 19:45 ]
nie ma innego forum gdzie bym mógł się coś dowiedzieć , to jest spokrewnione ,więc tutaj postanowiłem napisać .


Ostatnio zmieniony 2013-01-08, 18:35 przez marcin3ta, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 21:04 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
Znajac zycie od Waldka bedzie uzywany.

Moze sprobuj z tlokiem od wartka albo skarpety

http://allegro.pl/wartburg-353-tlok-739 ... 57997.html
http://allegro.pl/wartburg-353-tlok-744 ... 57981.html
http://allegro.pl/tloki-tlok-syrena-100 ... 73056.html
http://allegro.pl/dzik-syrena-motopompa ... 11445.html

Niby na trzy pierscienie, ale jak wymiary spasuja to czemu nie.
Warto w cenie 50 zl zaryzykowac.
Z tego co widze to sa z otworami i bez w plaszczu tloka, wiec trzeba blizej temat zglebic.

Moze warto tez poszukac jakiegos tloka ze wspolczesnych sprzetow.
W cenie 560zl jesli wymiary by podeszly to mialbys tlok Wossnera w teflonie z gratisowa dostawa.

Mozna tez dorobic w Milanowku tlok.
Ale rozne opinie sa na ten temat - mam na mysli trwalosc tlokow.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 21:19 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
już myślałem nad tym rozwiązaniem ,ale tłoki od syreny czy trampka raczej nie zdadzą egzaminu, właśnie przeglądam tłoki wassnera i jest mała nadzieja ze się uda , raczej w tym kierunku będę się kierował . nie wiem nie znam gościa na tyle .

[ Dodano: 2012-12-03, 21:20 ]
jeśli nie znajdę tłoka dam pewnie do dorobienia ,zobaczymy co to warta .


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 22:12 
Offline
Mlody postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-02-17, 21:48
Posty: 82
Lokalizacja: was tu tyle ! Częstochowa
Ja też bym nie ryzykował z wysyłką gara. Pan Waldemar może poszukuje cyla do swojej jawy i szuka pretekstu. Kto go wie...
A mógłbyś pomierzyć te wymiary co w załączniku, może byłoby nam łatwiej znaleźć "zamiennik"?


Załączniki:
aaa.jpg
aaa.jpg [ 20.28 KiB | Przejrzano 2814 razy ]

_________________
nie ma to jak WSK...
remont na rowie i do przodu :D
Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-03, 22:23 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2009-12-13, 22:24
Posty: 92
Lokalizacja: Cze-Wa
No to ceną Jawy zniszczyłeś ;D Ja również proszę o relacje z remontu ;)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 00:22 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
akurat na ec sa 2 nieobrobione tloki do zjawy enduro 250
http://www.ec-classic.com/index.php?vie ... ance_id=1#

oddac do Milanowka i zrobia na odpowiedni szlif.
A ze sa dwie sztuki to na 2 kolejne szlify.

Pierscienie tez dorobia.

Jeszcze dostalem maila od Stoneheda -posiadacza Jawy. Zacytuje, mam nadzieje ze sie nie pogniewa :) :
"(...) tłok z żadnego innego motoru tam nie bedzie, chyba tylko husqa z 70/80 lat miala podobny, ale taniej kupi oryginalny (cz 513 ma sworzen 8mm wyzej i inaczej zamki), trzeba dac ogłoszenie na ec, ja pepikow prosze, zeby wystawili na aukro i wysyłam kase w kopercie babelkowej. Albo bazar w Chotusicach, tam powinien kupic za ok 1000kc.
A i nigdy nikomu nie wysyłać zadnych części do Jawy, bo ich wiecej nie zobaczy -wiem cos o tym. "

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 08:36 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
dzięki za informacje , jeśli chce pomóc to niech wyśle sam tłok


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 10:35 
Offline
Mlody ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-29, 18:54
Posty: 312
Lokalizacja: Rzeszów
marcin3ta pisze:
gość twierdził ze chodziła do końca ,stał przeszło 15 lat , odpaliłem i śmiga nawet ok ,do roboty na już jest tłok, szlif i wał reszt wyjdzie jak się rozbierze ,
(motor jak kupuje to z założeniem ze musi byc coś do zrobienia , ideału nie ma już chyba )
Jawa jeździła kiedyś w klubie sportowym w pks Łańcut .


PKS Łańcut??!! Toż to moje strony. Nawet nie wiedziałem, że taki klub istniał. Kupiłeś ją w tych okolicach??


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 12:08 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
podaj swój adres ,ja mieszkam w okolicach Łańcuta, ewentualnie jakiś namiar .
Tak prawdopodobnie z klubu pks .

[ Dodano: 2012-12-04, 12:10 ]
fajny zbieg okoliczności kolega "Lopez" urodził się tego samego dnia co ja :P

[ Dodano: 2012-12-04, 12:26 ]
wszyscy się coś uparli żebym koniecznie wysłał cylinder , więc nie wiem o co chodzi .

[ Dodano: 2012-12-04, 14:52 ]
wymiary tłoka to
D-18 (SWORZEŃ )
D-70
L-72
C-35
wszystkie wymiary w mm ,ciężko będzie coś znaleźć kolega przewalił wszystkie katalogi i nic podobnego nie ma .


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 17:14 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2005-06-07, 07:33
Posty: 245
Lokalizacja: okolice Pruszkowa
Poczekaj z tym tlokiem az rozbiore swoj silnik, wtedy wszyscy na forum bedziemy mieli pewnosc, ze w Milanowku mozna je dorabiac. Zrobie to najpozniej w weekend przed swietami.

_________________
CZ 380, BMW M3


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 18:22 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2012-11-27, 11:41
Posty: 27
ok spoko nie spieszy mi się :P


Na górę
 Tytuł:
Post: 2012-12-04, 19:47 
Offline
Ekspert

Rejestracja: 2005-04-22, 20:48
Posty: 1077
Lokalizacja: Warszawa
To już na prawdę chamstwo prosić o przysłanie cylindra w celu dobrania tłoka i przywłaszczyć sobie taki fant. Ludzie są aż tak zdesperowani szukając części do Jawy żeby tak szmatławe zagrania stosować?

Skoro już kilka osób o tym mówi to zastosuj się i nikomu nic nie wysyłaj. Gdy oddasz cylinder do szlifu stój przy obrabiarce ;)

_________________
500


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl