Cytuj:
Podobno 514 lubi urwac korbe na niskich obrotach.
Jest na to metoda, odciążyć silnik poprzez zwiększenie komory spalania (grubsza podkładka) i/lub polerka korbowodu. Polerując likwidujemy karby i łagodzimy rozkład naprężeń. Jednak technikum lotnicze się do czegoś przydaje ;)
Cytuj:
Co do Jawy. Jakie masz gazniki? Sam regulowales? Tez o czym takim myslalem. Kozak.
Na razie mam 2 oryginalne gaźniki Ikov, takie z jakimi wychodził motocykl z taśmy produkcyjnej. Chętnie zmienię na jakieś mniejsze, bo nie wykorzystuję ich zacnej średnicy. Ogranicza je wielkość okna ssącego. Przy okazji spalanie może się zmniejszy. Regulacja... :smile: kupiłem 2 zestawy naprawcze, manetkę na 2 linki. Wyregulowałem w ten sposób aby przy kręceniu manetką obie przepustnice otwierały się o taką samą wartość. Skład mieszanki jednakowy na obydwu. Po kolorze świec wygląda na dobrze ustawione. Odczucia z jazdy... górny zakres obrotów się poprawił.
Cytuj:
Koszt uzbrojonego silnika to okolo 2 tys zl.

Zatkałeś mnie tym. Aż 2 kafle wyjdzie za silniczek? Musze to jeszcze przekalkulować, bo jak tak to może lepiej będzie kupić jakąś ściuchaną turystyczną japonię. Nie ten sam styl i zadowolenie z siebie ale zawsze jakaś alternatywa.
AM6 - 80
cewko-moduł - 50
kartery - 120
wał + regeneracja - 200
cylinder + tuleja + szlif - 300
skrzynia biegów - 200?
sprzęgło - 70
tłok - 50
łożyska + simery - 70
Mi wyszło 1140zł wersja optymistyczna przy pomyślnych wiatrach :razz: mam nadzieję realna. Na start zadowolę się jakimś innym gaźnikiem. Będzię większy kesz to zmienię. Na hojnego Mikołaja w tym roku nie mam co liczyć, bo byłem niegrzeczny :twisted: Wydech to już będzie moja radosna twórczość, coś się obliczy (albo zerżnie z gotowca) i pospawa.
Dzwoniłem do IMOPLu w sprawie skrzyni 5 biegowej, na już nic nie wiedzą ale się odezwą. Mają za to surowe tuleje cylindra, korby i dużo innych fajnych części. I okazało się, że u nich robiłem regenerację wału do mojej 638.
____EDIT
Czuję, że większym ograniczeniem od pieniędzy będzie brak dostępu do podstawowych części takich jak kartery, wał i cylinder. Kilka dni temu widziałem na alledrogo zużyty cylinder 380ki za 300 zł. O zdzierstwie sprzedawcy może nie będę się wypowiadał.
Obdzwoniłem kumpli, znanych mi handlarzy, złomowiska i nic nie słychać o takim wynalazku jak CZ 380. Niektórzy pytali czy to rozwiercona turystyczna 350
Jak nic nie załatwię do końca roku to zacznę organizować silnik 250. Z tym nie jest tak ciężko jak z 380.
____Edit
Dzwonił dzisiaj do nie Pan z IMPOLu, w sprawie skrzyni 5 biegowej. Okazuje się, że Czesi wznowili produkcję. Koszt nowej skrzyni (koła, wałki, wodziki i reszta) to tylko 2800 zł. Jak widać posiadanie 5-cio biegowej skrzyni, to luksus dla zamożnych. Szlak by trafił tych pepiczków

Tymczasem używane skrzynie 5-cio biegowe do MZ na allegro leżą po 70 -100 zł i gdzie tu sprawiedliwość?