CZcross.pl

Największe (i jedyne) forum motocykli Cezet Cross w Polsce!

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: 2010-05-09, 09:14 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
Siema wszyskim trzeba sie pochwalic kupilem setke 516 ;] od madridera z forum stala na allegro.Trzeba ja troche dopracowac i bedzie gites z tego co wiem narazie trzeba wymienic tlok i lozyska na wale.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-05-09, 09:27 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
no to gratluacje! oby sluzyla!
pochwal sie fotkami :)

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 20:21 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
Witam wszyskich wkoncu odpalilem swoja CZ ;) http://bikepics.com/members/kam2136/89125cross/ oto jej fotki. Wymienilem w niej :
-Kartery na nowe 3 razy uzywane na zawodach kartingowych z powiekszonymi kanalami
-Zaplon od AM6 bo poskuchalem kumpla ze motolaty sa wadliwe i teraz troche zaluje ze wymienilem
-Gaznik dellorto 34
-filtr powietrza gabkowy
-nowy kosz sprzeglowy od 511
-lozyska C4 i uszczelniacze corteco
-wal od 511

Wszystko ladnie pieknie docieralem pierwsze 5 odpalen chodzila na wolnych obratach, pozniej jazda juz z lekkim wykreceniem ale zawsze ja chlodzilem.Wydaje mi sie ze juz sie dotarla.Wiec postanowilem pojechac nia troche dalej, wiec wzilem kumpla i jazda ;d. Jade jade i nagle na spadaja wyskokie obroty.Wiec mylse wymienie swiece pomoglo ale na chwile za okolo 1 h jazdy stalo sie to samo.Swiece jakie mialem to ngk(wiem ze bylo oznaczenie na niej bylo 9 ale jak dlalej szlo nie pamietam).Jak myslicie co to moze byc czyzby 2 wadliwe swiece ??Czy gaznik zalewa ja moze ?? Prosze o pomoc;)


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 20:32 
Offline
Zaawansowany postmen

Rejestracja: 2005-06-07, 07:33
Posty: 245
Lokalizacja: okolice Pruszkowa
NGK to gowno, u mnie wytrzymywaly 15min. Wiem, ze to smieszne ale ja polecam iskre (tylko zeby cieplota sie zgadzala). A swoja droga CeZa lubi sobie czasem wszmac kilka swieczek... :twisted:

_________________
CZ 380, BMW M3


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 22:46 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
potwierdzam ngk i bosch to gowno.
motoplat pali swiece.

nie zjedzcie mnie ale zauwazylem ze jak sie zamula na niskich obrotach przy za bogatej mieszance to spalenie siwecy jest pewne. przynajmniej u mnie, dlatego napisalem zebyscie mnie nie zjechali ze glupoty pisze.

rowniez polecam iskre F95 i briska n14c

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-08, 22:47 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
Ok dzieki wielkie za pomoc ;))


A mam jeszcze takie pytanie. Cz w orginale na jakich wychodzila swiecach ?? I czy jest mozliwosc zeby taka dostac ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-09, 07:42 
Offline
Mlody postmen

Rejestracja: 2009-12-13, 22:24
Posty: 92
Lokalizacja: Cze-Wa
Tak jest :) Finipex je posiada za bodajże 17 zł są to świece PAL


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-10, 14:36 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
jol

zainwestuj w podkladke zabezpieczajca do zebatki zdawczej walu.
wrazie chcialbys motoplat to mam namiary na dwa motoplaty za 200zl (tylko dwa razem gosc chce sprzedac, ale wychodzi po 100zl za jeden wiec dobra cena)

fajna furmanka:)

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-10, 16:01 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
Jak juz mam ten zaplon od AM6 to niech jest juz. A na zebatce walu mam podkladke sprezynowa i wszyskie srobki klejone na klej do gwintow;)
I mam jeszcze do was takie jedno moze glupie pytanie jak palice swoja koze na pycha to z ktorego biegu.Kumpel mi opowiadal ze jak mial swoja CZ to wrzucal 4 i mial ja jeszcze ciezko odpalic.A ja swoja bez problemu z 3 biore ;/


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-10, 16:14 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
na asfalcie-kostce z jedynki od pierwszego pierdniecia (suwu), oczywiscie podczas puszczenia sprzegla wskakuje na siedzenie zeby kolo nie dostalo poslizglu.

na polnej drodze z 2, ewentualnie z 2 i redukcja na 1 - jesli ma problem zeby zapalic.

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-10, 16:32 
Offline
Zaawansowany postmen
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-08-05, 10:17
Posty: 212
Lokalizacja: k/Cze-wy
No to juz zależy jaką opona Ci złapie przyczepność.. bo jak masz słabą opone i miękki teren to ciężko żeby koło ci obruciło, ale jak opona dobra i jest przyczepność to dasz radę nawet i z jedynki jak dobrze to zrobisz


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-13, 17:22 
Offline
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-10-15, 17:46
Posty: 609
Lokalizacja: Warszawa.
siema

mialbym do Ciebie prosbe.
Widze ze masz kranik Jikova 90 stopni.

Moglbys mi zrobic jego fotke ?
Bo kupilem takie kraniki, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Otorz kranik po zalozeniu na bak ma napis odwrocony do gory nogami.
U Ciebie tez tak jest ?

_________________
valentiono rossi = GP, szubertino crossi = MX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-13, 21:29 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
siema fotke wstawilem na bikepics ale troche lipna jakos bo robilem tel(jak bede mial aparat to wstawie z lepsza jakoscia).Tak u mnie tez jest napis JIKOV odwrocony do gory nogami.


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-13, 23:26 
Offline
Zaawansowany czleczek
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2010-09-12, 16:26
Posty: 39
siema

a jak ci się sprawuje ten zapłon od am6 ??
charakterystyka się nie zmieniła ??


Na górę
 Tytuł:
Post: 2010-11-14, 11:07 
Offline
Zaawansowany czleczek

Rejestracja: 2009-04-14, 21:16
Posty: 38
Lokalizacja: Iława
Zaplon sprawaje sie bardzo dobrze jak narazie zadnych problemow.Plusem jego jest to ze nie pali swiec jak to robil motoplat.Czy zmienila sie charakterystyka,hmm ciezko powiedziec bo wraz z zaplonem wymienilem gaznik, kartery z garem maja powiekszone kanaly i jest gaznik dellorto,przec co czuje jak by miala troszke lepszy dol i jak by troche gory doszlo.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited | DVGFX2 by: Prosk8er ©
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl